2016. május 30., hétfő

Ablaknyitás - Betekintés a zempléni svábok mindennapjaiba


Karlsdorf-i élménybeszámoló



Elsősorban szeretnénk megköszönni a szíves vendéglátást, a falu és annak környékének bemutatását, egy élmény volt más kultúrával megismerkedni.
Az ebéd isteni volt, még senkinek sem volt szerencséje a babos tésztához. Hogy őszinte legyek, elsőre furcsálltam, de amint megkóstoltam, rájöttem, hogy nem is olyan rossz ötlet a tésztához babot keverni.



Az ebéd utáni énekes-táncos bemutató is nagyon tetszett, jó volt táncolni látni az évfolyamtársaimat, olyan dolog történt velük, ami elüt a mindennapok szürkeségétől.
Belecsöppeni egy másik kultúra szokásaiba és hagyományaiba, úgy érezni, hogy mi is ahhoz a közösséghez tartozunk igazán különleges érzés. Pedig mi nem is ismertünk senkit abból a faluból, mégis mindenki nagyon nyitott volt és szívesen mesélt a helyi szokásokról.
Minden érdekességet megmutattak nekünk, és gondoskodtak a jó ellátásunkról, amiért mi hatalmas hálával tartozunk, köszönünk szépen mindent! 

Fehér Alexandra
9/b osztályos tanuló
Madách Gimnázium, Budapest
2016 május


A vendégeknek a programot a honlapunkon történő internetes megkeresés után Szebényi Gáborné Zsuzsa szervezte, a vendégeket kalauzolták, a falut bemutatták, a paszulygaluskát főzték: Schmiedt Mártonné Suták Marika, Burger Györgyné Anikó, Schmiedt Barnáné Burger Marika, Némethy Istvánné Márti, Tóth Lajosné Marika és Karajz Margit

A diákok felvételei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése