2016. március 25., péntek

Falunap 2008

Falunap, 2008. június 22.

A falunap a tavalyihoz hasonlóan pörköltfőzőversennyel kezdődött délelőtt. A csapatok hozott anyagból dolgoztak, a tüzifát a kisebbségi önkormányzat biztosította. A pörköltnek sertéshúsból kellett készülnie. Pörköltben márcsak a hagyományos az igazi, idén is a legegyszerűbb régi recept szerint készült pörkölt győzött. 10 órakor játszóház kezdődött a kicsiknek, újhelyi pedagógusok szervezésében, és az általuk hozott kellékekkel.



A délután 4-kor kezdődött műsorra gyűlt össze a nagyközönség, részben a színpad előtt tűző napon, részben oldalt, a kicsi hűvösbe húzódva. Megfontolandó, nem kellene-e a színpaddal szemközt, az út szélére idővel lombosodó, árnyékot adó fákat ültetni. A fellépők: a részben falusi fiatalokból-gyerekekből álló néptáncegyüttes Horváth Csaba vezetésével, a falusi asszonykórus, akik új német dalt is bemutattak, valamint széphalmi és rátkai vendégek, utóbbiak férfiakkal kiegészült énekkarral, egyre változatosabb, bővülő repertoárral. A közönség évről-évre hálásan fogadja a műsort, értékeli az új elemeket.





Az előadást vendégfogadás követte, immár szellős sátrak alatt a faluház oldalában. A gulyást az asszonykórus és a kisebbségi önkormányzat aktivistái főzték, és kínálták – mint mindig - igazi falusi vendégszeretettel. Köszönet a szívből jövő önzetlen vendégszeretetért!
A továbbmaradók tánccal múlatták tovább este az időt.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése