2016. március 19., szombat

2011 ősze


Itt van az ősz!
Az idei időjárás különösen kedvezőnek tűnik bizonyos szempontból. Akik az esőt várják, a talajt akarják vetésre előkészíteni, azoknak nem a legszerencsésebb, de összességében kellemes, meleg az idő. Sok kiránduló járja a környéket, szembetűnően élénk a forgalom. 
Bizonnyal hozzájárult ehhez a falu környékén szeptember 24-25-én  megrendezett Tájfutó bajnoki futam. Jó volt látni a sok fiatalt, sportolót, középkorút és az idősebbeket mozogni, futni. A szüretre készülődő falusiak érdeklődve üdvözölték a számtalan idegent, kicsit büszkék voltak a falura, hogy szép fekvésével, izgalmas környékével mennyi idegent tud vonzani! Szállás is került a természetbarátoknak: a Megyer gyermektáborban, a Parókián és a faluházban.


A szüret a megszokottól kissé hamarabb indult, és a korai fajták szép termést hoztak. Sok tradicionális fajta szőlő is a hordók felé tart a szép kora őszi napokban, kihasználva a termésszabályozásként megengedett, nem hegyaljai pincészetek felvásárlási kedvét. Az aszú még várat magára, s az idei időjárás nem is kedvez kialakulásának. 

       







          
Trifonov Tamás

Trifonov Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése